2016. július 30., szombat

Emlékeztető

Szóval itt is van egy kis emlékeztető a régebbi olvasóknak. A múlt héten még a Summer '09 pdf változatán dolgoztam, ami hogyha érdekel titeket, akkor nyugodtan írjatok rám bárhol, jobb oldalt találjátok az elérhetőségeket. :) Most viszont akkor már nincs semmi plusz munkám, úgyhogy lesz időm csakis az új fejezettel foglalkozni. Jövőhétre tudom ígérni, aztán igyekszem minden héten hozni egy részt. :) 


A történet főszereplője egy ausztrál lány, Adelaide Wilson, aki újságíró barátjával, Nate-tel, Londonba utazott a fiú munkája miatt, de a lánynak előbb haza kell mennie Sydneybe, mert közeleg a karácsony. Így egyedül megy haza, viszont a gép lezuhan, és csak páran élik túl a katasztrófát.
Eleanor, a stewardess, Zayn, a tengerbiológus, Niall, a séf, Theo, Niall unokaöccse, akinek szülei meghaltak a balesetben, Mrs. Brightmore, egy idős hölgy, Mr. Morgan, egy idős bácsi, aki katona volt, Kimi, egy középkorú japán hölgy, Alexander, egy szintén középkorú, kicsit mogorva, német üzletember, valamint Perrie, Harry és Adelaide.
Az első napokban Addy segítségével gondozzák a sebesülteket -, hiszen a lány nővérnek tanul -, az elhunytakat pedig eltemetik. A szigeten rekedteknek nagyjából sikerül együtt élniük, egyedül Harry lóg ki, aki gyakran eltűnik, senkivel sem beszél sokat, de nagyrészt az erdőben kóborol, míg a többiek a parton táboroznak le.
Harry és Addy akkor beszélnek először, mikor a lány egy sebet varr be a saját lábán, a fiú szemtelenkedik, és először szólítja „hercegnő”-nek a lányt, aki nem sokkal később elájul, de miután Harry visszaviszi őt a táborba, újra eltűnik.
A táborlakók első problémája a vízszerzés lesz, sokáig szerencsétlenkednek, mikor kiderül, hogy Harry ismer egy kis vízesés a szigeten. Persze, ez nem tesz jót a hírnevének és jól összevesznek Addyvel, aminek az lesz a vége, hogy másnap együtt indulnak el vízért. Azonban mielőtt a tóhoz mennének, Harry elviszi kirándulni a lányt, és megmutatja neki a sziget szépségeit. Végül elérnek a vízeséshez, de már késő van, így Harry megmutatja Addynek a barlangot, ahova már teljesen berendezkedett, és ott töltik az éjszakát. Kicsit jobban megismerik egymást az éjszaka folyamán. Kiderül, hogy Harry huszonhárom éves, fotósnak tanult, de munkája mellett egy bárban zenél. A szülei elváltak, ami elég rosszul érinti, és nincs is túl jó kapcsolatban a családjával. A kritizálja Addy tökéletes életét, amibe igazából a lánynak nincs túl sok beleszólása, de közben kicsit meg is nyílik neki és kiderül, hogy történt valami a fiú múltjában, ami megmagyarázza viselkedését. Másnap reggel viszont újból furcsán és mogorván viselkedik, és újból eltűnik, mikor Addyt visszakíséri a táborba.
Idő közben a táborban Perrie visszazökken a sokkból, ami bátyja elvesztése után érte. A fiúk pedig elkezdenek kunyhókat építeni, amikből egyet a három lány, Perrie, El és Addy kap.
Harry már napok óta nem mutatkozik, ezért Addy egy esős napon meglátogatja a barlangban. A vízesés közelében talál rá a fiúra, aki nincs egészen eszméleténél és elég betegesen néz ki. Átfagyott, alig lehet felébreszteni és rosszul lesz, mikor Addy a barlangba kíséri. Viszont teljesen elutasítja a lány segítségét és nagyon megsérti, mire Addy eldönti, hogy soha többé nem akarja látni a fiút. Adelaide-et a lányok vigasztalják, de estére Harry is megérkezik, bocsánatot kér és kiengesztelésül megígéri, hogy újból elviszi kirándulni a lányt.
Addy nem is érti, hogy miért, de nagyon várja a találkozást. Harry aznap kivételesen türelmesen, játékosan és kedvesen bánik a lánnyal, egy fáról megmutatja neki a szigetet, majd elmennek a tengerpartra is. Fürdenek, majd találnak egy gitárt a homokban. Harry játszik és énekel a lánynak, kitalálja neki a „Del” becenevet, és majdnem elcsattan egy csók. Visszafelé a táborba viszont megint furán kezd el viselkedni, most nem bunkózik, hanem olyan, mintha beteg lenne, rosszul van, valószínűleg lázas, de nem engedi, hogy a lány segítsen neki.
A táborban kiderül, hogy Eleanor terhes a pilóta férjétől, Louis-tól. Mindenki örül a hírnek, de aggódnak a kisbabaért a körülmények miatt. Delt Harry vigasztalja, akinek láthatólag másnapra már semmi baja. Végül pedig megcsókolja a lányt, aki szintén akarja a csókot, de teljesen kiakad, legfőképpen a saját érzései miatt, mégis Harryvel veszik össze, és úgy néz ki, hogy végleg megszűnik köztük a kapcsolat.
Napokig nem találkoznak, ezalatt a táborból titokzatos módon eltűnik egy üveg alkohol, de senki sem vállalja magára a dolgot. Közben a táborlakók egyre jobban összehangolódnak. Harry újból megjelenik a halott Miles-szal, aki valamilyen mérgezett bogyót evett, így Addy nem tudja megmenteni, ami miatt egészen összeomlik. Végül újból Harry karjaiban találja meg a vigaszt a barlangban. Adelaide nem tud kiigazodni saját érzésein, eddig mindig megmondták neki, hogy mit tegyen, most pedig fogalma sincs, hogy mi lenne a helyes. Nem akarja eldobni tökéletes, négyéves kapcsolatát Nate-tel, de Harrynek sem tud nemet mondani. Megegyeznek, hogy engednek a köztük lévő vonzalomnak, amíg az a szigeten marad.
A táborban megtartják a temetést Milesnak, majd Theót Addyre bízzák, így nem tudja meglátogatni Harryt, ahogy azt ígérte. Ezért másnap a fiú kicsit sértődött lesz, de gyorsan megenyhül, és együtt fürdőznek a tóban. Del végignéz Harry tetkóin, majd talál az oldalán egy heget, amiről a fiú nem akar beszélni. Később a lány lába megsérül, mire Harry gondoskodón ellátja a sebet, majd gitározni tanítgatja Delt. Később Harry ráveszi a lányt, hogy töltse a barlangban az éjszakát.
Reggel a fiú újból rosszul lesz, de gyorsan lerázza magáról Addy kérdéseit. Visszaérve a táborba a lány rossz híreket kap, mert Theo nagyon belázasodott. Nemsokára Del irányításával sikerül lejjebb vinni a lázát, de az később újra felszökik mindenki nagy aggodalmára. Ekkor El szól Addynek, hogy látott még érkezésükkor Harry bőröndjében gyógyszer, ami segíthet a kicsin. Erre a lány persze azonnal elmegy a fiúhoz, de az ideges lesz és semmi áron sem hajlandó odaadni a gyógyszereket. Del attól fél, hogy Harrynek valamilyen betegsége van, hiszen elég sok elfogyott a gyógyszerből a baleset óta. Harry viszont nem hajlandó válaszolni a lány kérdéseire, így újból összevesznek. Addy rájön, hogy Harry még nem áll készen erre a kapcsolatra titkai miatt, így teljesen „szakít” vele.
Theo továbbra is nagyon beteg, Delt pedig Harry is nagyon aggasztja. Nemsokára visszamegy a fiúhoz, hogy kiderítse, miért nem hajlandó segíteni a gyógyszerekkel. Lassan rájön, hogy Harry nem beteg, hanem drogfüggő, ami magyarázatot ad a fiú rosszulléteire és az eltűnt alkoholra is. A Harry elárulja, hogy a rehab miatt utazott volna Syneybe, de neki eszébe sem volt bejelentkezni az intézetbe, csak távol akart kerülni a családjától. Del felajánlja a segítségét, hogy Harry leszokjon, de a fiú elutasítja.
Mikor a lány visszaér a táborba, mindenki megtudja Harry titkát. Mivel Theo nem lesz jobban, Addy bevállalja, hogy még egyszer megpróbálja meggyőzni Harryt, mielőtt Niall beváltaná ígéreteit, és erővel venné el tőle a gyógyszert. Del elviszi a fiúhoz a beteg Theót, akinek lassan meglágyul a szíve, és igaz, nehezen, de átadja a gyógyszereket. A lány rájön, hogy Harry nem menthetetlen eset és többé nem tudja tagadni, hogy érez a fiú iránt valamit. 
A kisfiú állapota a gyógyszerekkel gyorsan javul, egyik este pedig a megvonási tünetekkel küszködő Harry is megjelenik a táborban. Segítségét kér Deltől, aki ettől boldogabb nem is lehetne. Niall persze amint meglátja, nekiesik a göndörnek és többen nem nézik jó szemmel a fiút, így a lány elhatározza, hogy nem maradnak a táborban, hanem ő költözik Harryhez a barlangba.

Az együtt töltött időnek vannak könnyebb és nehezebb pillanatai is. Harry elég rosszul viseli az elvonási tüneteket. Először belázasodik, alig van magánál és nagy fájdalmai is vannak. Rémálmok gyötrik, bevallása szerinte a múlt hibáit éli újra alvás közben. Sokat gondol az anyukájára, akivel nagyon csúnyán bánt, közben pedig Addy segít neki megbirkózni a bűntudattal. Segít neki a mindennapokban, megborotválja, sokat beszélgetnek és akkor is ott van, mikor Harryt hallucinációk gyötrik. A lánynak pedig be kell vallania, hogy a fiú egyre inkább belopja magát a szívébe. 

15 megjegyzés:

 1. Halii!
  Elsooo!
  Az osszefogalalast jól sikerünk, de én folyton olvasgattam a részeket szóval mindennel tisztában voltam és vagyok. (Jo a legelejérol azért jó hogy írtál mert az csak nagyjából volt meg).
  Nagyon várom az új részt. Harry tortenete nagyon izgattja a fantaziamat. Vajon miket élhetett at?
  Szép hetet/heteket
  Zsofi

  VálaszTörlés
 2. Szia :)
  En egyszeruen oda meg vissza vagyok a blogjaidert imadom oket. Annyirs jol irsz hogy az eszmeletlen :)
  Nagyon kivancsian varom hogy hogyan fojtatodik a tortenet.
  Csak igy tovabb es minel elobb reszt kerunk!!

  VálaszTörlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 4. Már nem lesz rész?

  VálaszTörlés
 5. Szia
  Nem akarok turelmetlenkedni de mikor lesz új rész?
  Ugye nem hagyod abba a blogot?
  Remélem hamarosan hallunk felőled
  Puszi
  Zsofi

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 7. Mikor lesz új rész? Kezdünk hiányolni...

  VálaszTörlés
 8. Kedves Csakegylany!
  Nem tudom hova tuntel el de en mar nagyon hianyollak..Es szerintem nem csak en hanem masok is nagyon hianyolnak.. szoval kerlek valami eletjelet adj magadrol.. Es hozz nekunk uj reszeket!!

  VálaszTörlés
 9. Ez a blog sokkal jobb mint a summer09 pedig azt imádtam.. És itt csak úgy végeszakad?
  Nincs valahol esetleg folytatás? Nagyon nagyon olvasnám tovább!
  Orsy

  VálaszTörlés
 10. Szia kedves Csakegylány.
  Nem tudom hová tüntél de mindenki nagyon hiányol:( kérlek minél hamarabb adj valami életjelet

  VálaszTörlés
 11. Még mindig várom! Orsy

  VálaszTörlés

 12. بشري ساره لاهالي الخبر والدمام فقد تم افتتاح فرع الشركه الجديد الخاص بتقديم خدمات تنظيف المكيفات بمدينتي الخبر والدمام وذلك حرصا من الشركه علي توفير جميع الخدمات التي يحتاج اليها كل اهالي المنطقه ، ولطلب الخدمه فالخبر ستجدونها علي المتصفح تحت اسم
  شركة تنظيف مكيفات بالخبر
  هذا بالنسبه لاهالي الخبر ، اما ان كنت عزيزي العميل من اهالي مدينة الدمام فسوف تجد الخدمه علي المتصفح تحت اسم
  شركة تنظيف مكيفات بالدمام
  بهذا عزيزي العميل نكون قد استطعنا بعون الله وفضله توفير الخدمه خدمة تنظيف المكيفات لاكبر مدينتين بالمنطقه الشرقيه وفي الايام المقبله باذن الله سوف نعمل علي توفير الخدمه في جميع المدن بالمطقة الشرقيه لذا عزيزي العميل نود ان نطمئنك فلا تقلق ولا تحتار فشركة شام هي افضل اختيار .

  VálaszTörlés